San Francisco, California 1980 With Skidmore, Owings and Merrill The Louise M. Davies Symphony Hall is located in the city’s Civic Center, across the street from City Hall and the Opera House. A range of warm color is used in the design of upholstery, carpeting and wall treatments. In the carpet, pattern changes in scale, from large and robust in the outer lounges and grand stair, to progressively smaller within the hall, in response to varying levels, from the orchestra section, to the upper tiers. Velour banners are located through out the hall, that can be raised and lowered to modify the acoustics of the space and are dyed in a progression of color, from white at the stage area, to a deep terra cotta at the back of the hall. Walls are highly sculpted and clad with a warm white to emphasize the range in value created by raking light and shadow.

Davies 1

Concert Hall interior from 1983 showing acoustic, sculpted walls and ceiling, stage, gallery, loge, acoustic clouds and acoustic banners




Davies 2

New Concert Hall




Davies 3

Sketch showing carpet design




Davies 4-5

Views of lounge and grand stair




Davies 6

Loge seating and color